Scharrelruimte
Kansen
Mienskip
Co-creatie
Dirk Postma Dirk Postma

blog:

Voedselbank zoekt naar wederkerigheid

23 september, 2017 / Uncategorized

Bestuursleden en vrijwilligers van de Voedselbank in Leeuwarden merken op dat hun klanten voor, tijdens en na de uitgifte van de pakketten met elkaar in gesprek raken en sociale contacten onderhouden. Ook zoeken zij contact met de vrijwilligers. Deze hebben echter hun handen vol aan deze voorbereidende werkzaamheden. Toch leent de wachtruimte zich wel voor sociale activiteiten, wellicht zelfs op basis van wederkerigheid; activiteiten die klanten in staat stellen om een bijdrage te leveren aan de Voedselbank en het welzijn van andere klanten.

Een groep SPH- en MWD-studenten onderzoekt nu met de klanten, vrijwilligers en bestuursleden van de Voedselbank Leeuwarden welke mogelijkheden er zijn om deze wachtruimte en –tijd positief te benutten.

Een tweede groep probeert een beeld te krijgen van de circa 700 huishoudens die de Voedselbank nog niet weten te vinden, terwijl zij daar volgens de gegevens van de gemeente wel voor in aanmerking komen. Hebben zij een andere manier gevonden om zich staande te houden?

Tot slot gaan studenten in gesprek met ‘doorverwijzers’: de sociaal werkers, vrijwilligers, vrienden en bekenden die potentiele klanten op de Voedselbank wijzen.

We zijn erg benieuwd naar de bevindingen van deze studenten. Wordt vervolgd!Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz