Scharrelruimte
Kansen
Mienskip
Co-creatie
Dirk Postma Dirk Postma

blog:

Maak ruimte voor bewoners die armoede aanpakken!

13 maart, 2017 / Uncategorized

We hebben de dag zelf als een roller coaster beleefd, maar zijn erg tevreden over ‘de armoedeconferentie’ op de NHL. Zoveel mensen die naar eigen inzicht een bijdrage hebben geleverd: bewoners, professionals, ambtenaren, politici, onderzoekers en studenten. Veel dank voor jullie bijdrage aan deze bijzondere dag!

De discussie over onze bevindingen en aanbevelingen verliep blij vlagen pittig, maar in een constructieve sfeer van ‘samen de schouders er onder zetten’.

Naar aanleiding van haar bezoek aan onze conferentie schreef Ines Jonker van de Leeuwarder Courant een mooi artikel onder de titel 
Hanteer minder regels in strijd tegen armoede. Op de voorpagina van het Friesch Dagblad verscheen dit artikel over ons ‘armoede-onderzoek’. En omroep Leo opende haar nieuws met onze bevindingen.
Inmiddels is de feedback van deelnemers aan de conferentie verwerkt in een definitieve eindrapportage en handleiding voor bewoners, professionals, ambtenaren, studenten en docenten in het hoger onderwijs. Deze eindproducten kunnen worden gedownload vanaf de kennisbank op de deze website.
Binnenkort zullen er nog artikelen over ons participatieve onderzoek worden gepubliceerd in vaktijdschrift Sozio en een wetenschappelijk tijdschrift, maar de boodschap is al overgekomen: maak meer ruimte voor bewoners die vanuit ervaringsdeskundigheid met armoedevraagstukken aan de slag gaan!


Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz