Scharrelruimte
Kansen
Mienskip
Co-creatie
Dirk Postma Dirk Postma

armoede

conferentie

blog:

Middagconferentie Samen doen wat nodig is om armoede te bestrijden

24 januari, 2017 / Kansen

image006

Leeuwarders melden zich met (financiële) ondersteuningsvragen bij de sociale wijkteams. Wijkteammedewerkers ondersteunen deze bewoners door het bieden van integrale individuele ondersteuning, maar ook door het arrangeren van sociale leerprocessen in zogenaamde Communities of Practice. De activiteiten van deze communities lopen sterk uiteen; de ene bewonersgroep begint een kringloopwinkel, een andere groep start een wekelijkse gespreksavond. Binnen deze communities wordt ervaringsdeskundigheid al geruime tijd actief ingezet bij het oppakken van vraagstukken rondom armoede door bewoners zelf.

De eerste ervaringen met deze Communities of Practice zijn positief. Uit onderzoek is echter nog maar weinig bekend over de impact en werkzame bestanddelen. Coöperatie Amaryllis, gemeente Leeuwarden, de Cliëntenraad Werk en Inkomen, NHL en Stenden Hogeschool hebben daarom participatief evaluatieonderzoek uitgevoerd naar de vraag:

“Op welke wijze draagt de inzet van ervaringsdeskundigen door de Leeuwarder sociale wijkteams in Communities of Practice bij aan toekomstgerichte handelingsperspectieven van bewoners in een armoedesituatie?”

Op 9 februari 2017 presenteren we onze aanpak en onderzoeksbevindingen. Meerdere wetenschappers, werkvelddeskundigen, vertegenwoordigers van bewonersgroepen en beleidsmakers reageren inhoudelijk op het onderzoek. Met elkaar en met de deelnemers aan de conferentie is het de bedoeling dat zij tot slot van gedachten wisselen over de aanbevelingen van het onderzoek: welke stappen zijn er nodig om armoedevraagstukken gezamenlijk aan te pakken met gebruik van ervaringsdeskundigheid?

Meld u aan voor deelname aan deze middagconferentie en ontvang vooraf de voorlopige eindrapportage. Uw feedback verwerken we graag in de definitieve rapportage en de handleiding die we gaan samenstellen.

Datum en tijdstip: Donderdagmiddag 9 februari van 13.00 uur tot 17.00 uur
Tijd: Het Auditorium op NHL Hogeschool aan de Rengerslaan 10, Leeuwarden
Plaats: Deelname is kosteloos
Aanmelden: Via het aanmeldformulierReageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz