Scharrelruimte
Kansen
Mienskip
Co-creatie
Dirk Postma Dirk Postma

blog:

Pendel je komende zaterdag ook mee tussen de PRIDE en de internationale campagne voor bestaanszekerheid in Leeuwarden?

21 mei, 2018 / Uncategorized

Van 24 april tot en met 28 juni rijden twee touringcars door de hele Europese Unie. Dit is een onderdeel van een grote campagne, die ondersteund wordt door zowel het Europees Parlement als de Europese Commissie om in iedere lidstaat een adequaat minimuminkomen te realiseren. Voor Nederland betekent dit bestaanszekerheid voor iedereen.

Op zaterdag 26 mei is een van de bussen in Leeuwarden, van 13.30 tot 16.30 uur bij Wijkcentrum Schieringen aan de Egelantiersstraat 5. Bij de start zal wethouder Feitsma aanwezig zijn.

Logo2PRIDE

 

Canal PRIDE

Van 16 tot 18 uur kunnen we aan de grachten in de binnenstad meeswingen op de beats van de van de LGBT PRIDE-boten. Na de eerste drie edities onder de naam GayStraightParade gaat dit jaarlijkse event verder onder de naam PRIDE Leeuwarden. Tijdens de PRIDE Leeuwarden 2018 wordt aandacht gevraagd voor belangrijke thema’s als vrijheid, gelijkwaardigheid, emancipatie, sociale inclusie en maatschappelijke acceptatie voor alle genders en leefstijlen.

 

emin-bus

 

Debat over het versterken van de positie van hen die van een laag inkomen moeten rondkomen

Op de fiets of met de bus reizen we vervolgens weer naar Wijkcentrum Schieringen, want diezelfde avond organiseert het European Minimum Income Network een open discussieavond met Geert de Haan, voorzitter van Herstelgroep Nederland, Quinta Ansem, voorzitter van het European Anti-Poverty Network Nederland, Laurens van Eyndhoven nemans de voorlopige Armoedecoalitie Leeuwarden, een vertegenwoordiger van de vereniging Basisinkomen en Dirk Postma, associate lector Welzijn Nieuwe Stijl.

Samen willen zij op zoek gaan naar goede ideeen, argumenten en voorstellen hoe we de positie van hen die van een laag inkomen moeten rondkomen kunnen verbeteren. De discussieavond vindt eveneens plaats in wijkcentrum Schieringen, begint om 20 uur en duurt tot 22 uur.

 

Websitebanner-1060x700

 

PRIDE Party

De echte die hards en party tijgers kunnen de dag feestelijk afsluiten op een PRIDE Party in de binnenstad… Gelukkig volgt er nog een zondag om uit te slapen en bij te komen van al deze uitdagende evenementen!

 

Meer informatie over beide evenementen:

Lees meer over de internationale campagne voor een beter minimuminkomen van het European Minimum Income Network op eminbus.eu.

Klik hier of hier voor meer informatie over de LGBT Canal PRIDE in Leeuwarden.Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz